Prima pagina

Gore l-a intrecut pe Bush in sondaje

23.08.2000, 00:00 10



Pentru prima data de la inceperea campaniei electorale, candidatul Partidului Democrat la presedintia Statelor Unite, Al Gore, l-a depasit in sondajele de opinie pe contracandidatul sau, republicanul George W. Bush, transmite Reuters.

Potrivit unui sondaj Reuters/Zogby realizat dupa Conventia Nationala Democrata de saptamana trecuta, Al Gore se afla in topul preferintelor electoratului, in special ale celui feminin, cu 44% fata de 41% cat a primit Bush. Ei sunt urmati de candidatul Partidului Ecologist, Ralph Nader, cu 5% din intentiile de vot si candidatul Partidului Reformei, Pat Buchanan, cu 2%.

Potrivit unui alt sondaj realizat la sfarsitul saptamanii trecute de "Washington Post" si canalulul de televiziune ABC News, diferenta dintre cei doi este de cinci procente, vicepresedintele american obtinand 50% din sufragii daca scrutinul programat pentru 7 noiembrie ar avea loc acum, in timp ce guvernatorul Texasului este creditat cu 45% din voturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO