Prima pagina

Grecii de la CD Media cumpara de la RTC compania Best Distribution

12.11.2007, 14:01 20

Grupul RTC, detinut de omul de afaceri Octavian Radu, a vandut distribuitorul de jocuri Best Distribution catre compania elena CD Media, una dintre companiile importante de distributie de jocuri pentru console/PC-uri si hardware din sudul Europei.

Tranzactia va fi realizata in 2 etape: CD Media va prelua, din noiembrie, 40% din actiunile Best Distribution, urmand ca in maximum 6 luni sa-si exercite optiunea pentru restul de 60%.

"Vanzarea Best Distribution este consecinta deciziei de la inceputul acestui an de a renunta la afacerile care nu sunt core business sau care se pot dezvolta mult mai bine in alta formula", a declarat Octavian Radu, presedintele Grupului RTC.

CD Media a fost infiintata acum 14 ani in Grecia si este liderul in distributia de jocuri pentru console si PC pe aceasta piata. Compania este prezenta, de asemenea, pe piata din Cipru, unde detine 50% din actiunile celui mai important jucator local, Goodtones Games Ltd. Compania a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 17,5 de milioane de euro, iar pentru anul in curs estimeaza un rulaj de 20 de milioane euro. CD Media este detinuta, in proportie de 70% de catre omul de afaceri Spiros Jamas, presedintele companiei.

Best Distribution este unul din cei mai mari jucatori de pe piata locala de import si distributie de jocuri pentru console si pentru PC, cu o cota de aproximativ 65 de procente, conform estimarilor proprii ale companiei. Compania a fost infiintata in 1998, iar in 2005 si-a schimbat proprietarul, fiind achizitionata de catre Grupul RTC. Cifra de afaceri a companiei a fost de 2.5 milioane euro in 2006; rulajul estimat pentru 2007 atinge 4 milioane euro.

"Suntem prezenti pe doua piete importante din Europa. Achizitionarea actiunilor Best Distribution inseamna intrarea pe cea de a treia piata si un pas important in dezvoltarea regionala a CD Media, mai ales ca am gasit similitudini foarte mari intre business-ul nostru din Grecia si business-ul Best Distribution", a spus Spiros Jamas, presedintele CD Media.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO