Profesii

Decanul şcolii de afaceri WU Executive Academy: Mulţi studenţi vin la EMBA pentru că sunt nevoiţi să preia poziţii de conducere

Bodo Schlegelmilch

Bodo Schlegelmilch

Autor: Corina Mirea

09.02.2015, 00:05 398
Antropologie, avocatură, inginerie, administraţie publică sau medicină sunt doar câteva dintre cele mai neobişnuite domenii din care au provenit absolvenţii şcolii de afaceri WU Executive Academy, care oferă pe plan local cel mai scump program de Executive MBA, în valoare de 35.000 de euro. Cei mai mulţi însă nu au ales să urmeze un EMBA pentru că au vrut să îşi schimbe meseria, ci pentru că erau nevoiţi să preia afacerile de familie, susţine decanul şi profesorul şcolii de afaceri, Bodo Schlegelmilch.
 
„Am avut mulţi studenţi a căror pregătire profesională era total opusă celei de management. Dacă în cazul unui inginer, spre exemplu, este mai frecvent întâlnit ca acesta să se îndrepte spre un program de studii pentru manageri pentru că evoluţia lui profesională implică gestionarea unor echipe sau a unui buget, ceilalţi studenţi, care erau avocaţi sau medici, au ales să urmeze un EMBA pentru că au fost obligaţi să preia conducerea unei afaceri de familie, de cele mai multe ori“, explică Bodo Schlegelmilch.
 
Prin urmare, diploma de studii în management a fost pentru ei un „colac de salvare“, o garanţie că la finalul programului de EMBA vor fi capabili nu doar să se descurce într-o funcţie de management, dar şi să menţină afacerea de familie în viaţă şi să o şi dezvolte. De altfel, decanul WU Executive Academy susţine că una dintre studente, de profesie antropolog, a şi reuşit să extindă editura deţinută de părinţii săi dezvoltând o linie de business care oferă servicii de securitate şi pază.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO