Profesii

Est-europenii care emigrează în Marea Britanie vor putea cere ajutoare de 1.130 de euro/lună, plus locuinţe

Est-europenii care emigrează în Marea Britanie vor putea cere ajutoare de 1.130 de euro/lună, plus locuinţe

Autor: Mihai SCHIAU, Aura STAN

25.04.2011, 15:41 71

Marea Britanie riscă un nou influx de imigranţi, care ar puteacere ajutoare de până la 1.130 de euro pe lună, scrie Daily Mail,citat de Gândul.

Asta pentru că, începând de duminică, se va elimina legea careinterzice imigranţilor est-europeni să ceară ajutor de şomaj, casăşi scutiri de la taxe, fără să fi lucrat minimum un an în RegatulUnit.

Criticii legii spun că relaxarea acesteia va atrage cetăţeni dinşapte state ex-comuniste şi îi va încuraja să rămână pe cei pesteun milion de imigranţi veniţi deja în Marea Britanie, din acesteţări. Statele la care se face referire sunt: Letonia, Lituania,Estonia, Polonia, Cehia, Slovenia şi Slovacia.

Când aceste ţări au intrat în UE, în 2004, cetăţenii lor nuaveau voie să ceară ajutoare, locuinţe sau scutiri de la taxe decâtdupă ce lucrau timp de un an pe teritoriul Marii Britanii. Legeaera prevăzută, însă, doar pentru o perioadă de tranziţie de şapteani, în care respectivele state să se adapteze la normele UniuniiEuropene.

Duminică, această perioadă va expira, astfel că polonezii,cehii, slovacii şi ceilalţi vor fi trataţi exact ca britanicii. Eivor putea să ceară cele trei beneficii imediat, în următoarelecondiţii: îndeplinesc cerinţele din ţările lor pentru acordarea deajutor de şomaj, îşi caută de muncă şi locuiesc în Marea Britanie.Citiţi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO