Profesii

Gabriel Apostol a fost numit director divizie companii multinaţionale pentru România la Citi

Gabriel Apostol, care a fost promovat pe poziţia de director divizie clienţi companii multinaţionale (Global Network Banking) la Citi România, se alătură şi comitetului de management, având un rol strategic în conducerea şi dezvoltarea băncii.

Gabriel Apostol, care a fost promovat pe poziţia de director divizie clienţi companii multinaţionale (Global Network Banking) la Citi România, se alătură şi comitetului de management, având un rol strategic în conducerea şi dezvoltarea băncii.

Autor: Claudia Medrega

17.04.2024, 12:00 148

Citi l-a promovat pe Gabriel Apostol în funcţia de director divizie clienţi companii multinaţionale (Global Network Banking) pentru România. În acest rol, el va fi responsabil de creşterea diviziei Citi dedicate companiilor multinaţionale mari şi mijlocii ce operează în România.

Gabriel Apostol se alătură, de asemenea, comitetului de management Citi România, având un rol strategic în conducerea şi dezvoltarea băncii.

El are peste 27 de ani de experienţă în sectorul bancar, iar pe ultimii 20 i-a petrecut în cadrul Citi ocupând mai multe roluri în corporate banking, cel mai recent ca şi senior banker pentru un portofoliu de companii multinaţionale.

Echipa Global Network Banking lucrează cu clienţi corporativi dintr-o varietate de sectoare, facilitându-le accesul la produse ale băncii, inclusiv soluţiile de administrare a lichidităţilor, instrumente financiare pentru comerţ internaţional sau finanţări.

„Din poziţia unei bănci globale, continuăm să ne valorificăm resursele şi experienţa pentru a ajuta clienţii şi comunitatea să rezolve marile provocări cu care se confruntă zi de zi, fie că e vorba despre securitate energetică, finanţare sustenabilă, infrastructură sau rezilienţa lanţului de aprovizionare. Strategia noastră este de a consolida relaţiile cu clienţii existenţi, dar şi de a adăuga nume noi. Cu acest obiectiv, ne ajutăm clienţii să devină mai eficienţi, mai rezilienţi şi să avanseze în procesele de digitalizare. De asemenea, vedem un flux constant de companii multinaţionale care investesc în România şi suntem de regulă prima opţiune de partener bancar pentru acestea, având în vedere prezenţa noastră globală combinată cu experienţa locală. Gabriel Apostol aduce în această poziţie o experienţă valoroasă şi o abordare centrată pe client, ce vor ajuta Citi să rămână un partener de încredere”, a declarat Samir Karia, directorul general al Citi România, despre numirea lui Gabriel Apostol în noul rol.

În linie cu strategia Citi de a fi partenerul bancar preeminent pentru instituţiile cu nevoi transfrontaliere, divizia Global Network Banking sprijină clienţii corporativi cu ambiţii globale, care caută să acceseze noi pieţe şi să crească.

Citi este partenerul bancar ales de multinaţionalele din România, având o poziţie de lider pe segmentul de piaţă al companiilor globale mari cu operaţiuni locale.

Divizia locală a băncii dedicată multinaţionalelor a înregistrat o creştere de două cifre în ultimii ani.

Citi este un partener bancar preeminent pentru instituţiile cu nevoi transfrontaliere, un lider global în wealth management şi o bancă personală apreciată pe piaţa sa originară din Statele Unite. Citi activează în aproape 160 de ţări şi jurisdicţii, oferind corporaţiilor, guvernelor, investitorilor, instituţiilor şi persoanelor fizice o gamă largă de produse şi servicii financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO