Profesii

Planuri mari de recrutare pentru angajatorii indieni

26.06.2006, 16:32 58

Angajatorii din regiunea asiatica vor fi cei mai activi in urmatoarele trei luni, cele mai ample planuri de angajare fiind anuntate de catre cei indieni.

Angajatorii indieni au raportat cele mai solide perspective de angajari pentru cel de al treilea trimestru al anului, in timp ce piata chineza a muncii pare sa se stabilizeze, companiile de aici avand cele mai slabe planuri de recrutari din ultimii ani, reiese din studiul "Global Manpower Employment Outlook Survey", al companiei internationale de recrutare Manpower.
Cei mai optimisti s-au aratat angajatorii din India, Hong Kong, Japonia, Taiwan si Statele Unite, singurele previziuni negative pentru aceasta perioada venind din Germania.
"In general, piata globala a muncii pare sa fie intr-o forma destul de buna, in conditiile in care activitatile de recrutare raman constante in Statele Unite si, in general, pe cele doua continente americane. Europa avanseaza si ea din acest punct de vedere, fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar cele mai efervescente par pietele din zona Asia/Pacific", a declarat Jeffrey A. Joerres, director general al Manpower. Potrivit acestuia, majoritatea angajatorilor de pe Glob isi vor mari efectivele de-a lungul celui de-al treilea trimestru al anului. Angajatori din jumatate din cele opt tari din regiunea Asia/Pacific incluse in studiu vor recruta mai multi oameni decat in perioada similara a anului trecut, chiar daca in cinci dintre acestea perspectivele au scazut, comparativ cu cel de al doilea trimestru.
In fruntea plutonului vor fi India, Hong Kong si Japonia, iar la capatul acestuia China si Singapore. "Razboiul pentru talente pe piata indiana de outsourcing, impreuna cu cererea puternica din sectoarele minier si de constructii, continua sa alimenteze previziunile de angajari din aceasta tara", a mai spus Joerres.
El a mai adaugat ca sectorul japonez de retail va fi principalul motor al angajarilor din Japonia, in timp ce in China serviciile financiare, asigurarile si real-estate-ul ii vor tempera pe angajatori.
"Prin prisma activitatii noastre din China, observam deficite serioase de specialisti, ceea ce poate contribui la nivelul scazut de angajari", a explicat Joerres.
In Europa, angajatorii din 10 din cele 12 tari incluse in cercetare se asteapta sa isi creasca numarul de angajati. In jumatate din acestea se preconizeaza de asemenea o activitate mai intensa decat in aceeasi perioada a anului trecut. Cele mai solide asteptari vin din Irlanda, Norvegia, Marea Britanie, Austria, Spania si Belgia, singurele perspective negative fiind cele raportate de germani. "Din pacate, sperantele angajatorilor de pe piata germana a muncii continua sa scada de la un trimestru la altul, insa trendul pe termen lung arata ca situatia s-a imbunatatit considerabil, comparativ cu trei ani in urma", a precizat directorul Manpower.
El a mentionat ca un rol foarte important in consolidarea planurilor de angajari din regiune l-a jucat dezvoltarea constanta a sectorelor de utilitati sau transporturi din zona. Potrivit studiului Manpower, cele mai stabile piete raman cele din America de Nord si America de Sud, unde recrutarile preconizate par sa se situeze la un nivel similar ultimului trimestru si aceleiasi perioade de anul trecut. Cei mai optimisti din regiune sunt angajatorii costaricani, iar cei din Statele Unite, Canada si Mexic au cam aceleasi planuri ca in trimestrul al treilea al anului trecut.
"Este clar ca pietele nord-americane majore au evolutii similare. In Statele Unite, Canada si Mexic, planurile de angajari sunt sustinute de o activitate intensa in sectorul de servicii", a afirmat Joerres.
Conform acestuia, angajarile din sectorul de constructii din Statele Unite se vor tempera comparativ cu anul trecut, perspective extrem de solide pentru anul acesta venind din sectoarele de servicii financiare, asigurari si real estate.
Studiul a fost realizat prin intervievarea a aproximativ 50.000 de angajatori publici si privati, din 25 de tari ale lumii.


Previziuni pentru pietele Globului

angajatorii din jumatate din cele opt tari din regiunea Asia/Pacific incluse in studiu vor recruta mai multi oameni decat in perioada similara a anului trecut;
angajatorii din 10 din cele 12 tari europene monitorizate se asteapta sa isi creasca numarul de angajati; in jumatate din acestea se preconizeaza de asemenea o activitate mai intensa decat in aceeasi perioada a anului trecut;
cele mai stabile piete raman cele din zona continentelor americane, unde recrutarile preconizate par sa se situeze la un nivel similar ultimului trimestru si aceleiasi perioade de anul trecut; cei mai optimisti din regiune par angajatorii costaricani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO