Profesii

Seful "autorizatiilor" CNVM a trecut la Bancpost

11.07.2005, 19:09 18

Bancpost l-a recrutat pe seful directiei de autorizare din cadrul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) Cosmin Paunescu pentru a pregati intrarea bancii pe piata fondurilor mutuale.

Printre atributiile acestuia in cadrul CNVM s-a numarat si autorizarea fondurilor mutuale si a societatilor de administrare a acestora.

Bancpost intentioneaza sa intre pe piata fondurilor, prin lansarea primului fond, conform declaratiilor reprezentantilor bancii. Intrarea pe piata fondurilor se va realiza probabil printr-o societate controlata de actionarul majoritar al bancii, grecii de la EFG Eurobank Egrasias. Piata este destul de saraca in specialisti in fonduri mutuale din cauza nivelului redus al plasamentelor in fonduri cauzat de lipsa de incredere a investitorilor. Administratorii afirma insa ca piata fondurilor are un potential ridicat de crestere. De altfel doar in ultimul an patru banci si-au anuntat intentia de a intra pe aceasta piata. Bancpost a infiintat deja EFG Asset Management, specializata in administrarea fondurilor, fiind posibil ca aceasta sa primeasca autorizatia din partea CNVM in urmatoarele zile. Intrarea pe piata fondurilor mutuale face parte din strategia de extindere a grecilor, care mai cuprinde infiintarea unei companii de leasing, a uneia imobiliare, alaturi de preluarea unei societati de brokeraj pe piata de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO