Profesii

Topul celor mai bine plătite limbi străine din call centerele din România

Topul celor mai bine plătite limbi străine din call...

Autor: Adrian Popa

19.05.2014, 11:47 1403

Cei care cunosc limbi „exotice” pot câştiga salarii foarte bune într-un call center din România. De multe ori, însă, astfel de angajaţi nu sunt disponibili în ţară şi trebuie aduşi din străinătate.

Cea mai căutată limbă pe piaţa de call center din România este rusa, iar vorbitorii de farsi sunt cel mai bine plătiţi. Şi franceza este din nou la mare căutare. De cealaltă parte, cele mai mici salarii sunt oferite în call centerele care acoperă piaţa locală, unde este necesară doar limba română.

La call centerul HP Global e-Business Operations Center, un vorbitor de germană câştigă peste 2.500 de lei net pe lună, iar unul de olandeză în jur de 3.000 de lei. Salariul de încadrare este de 1.700 - 1.800 de lei pe lună.

Angajaţii sunt încadraţi pe postul de agent servicii clienţi sau agent vânzări. Bonusurile se acordă în funcţie de performanţe: numărul de vânzări (pentru agenţii de vânzări) sau numărul de apeluri rezolvate (pentru agenţii de servicii clienti).

Citiţi mai mult despre topul celor mai bine plătite limbi străine din call centerele din România pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO