Profesii

Un cadru didactic din învăţământul preuniversitar lucrează teoretic, în medie, cu 14 elevi. În oraşe însă clasele ajung frecvent la 30 de copii

Un cadru didactic din învăţământul preuniversitar...

Autor: Ramona Cornea

23.04.2023, 13:04 73

În anul şcolar 2021 - 2022, cel mai redus raport al număr de elevi per profesor din întreg sistemul de învăţământ s-a înregistrat în învăţământul gimnazial din mediul rural: de opt elevi la un profesor.

Un cadru didactic din învăţă­mântul preuniversitar din Româ­nia este responsabil, în medie, de 14 elevi, arată un raport despre învăţământul preuni­ver­sitar realizat de Ministerul Educaţiei.

„În comparaţie cu anul şcolar anterior, numărul elevilor ce revine unui cadru didactic a rămas relativ constant la majoritatea nivelurilor de învăţământ. De asemenea, a rămas constant raportul de 14 elevi la un cadrul didactic pe ansamblul învăţă­mân­tu­lui preuniversitar”, scrie raportul citat. Cel mai mare raport al numărului de elevi per cadru didactic este în învăţă­mântul primar, de 18 elevi per dascăl. Cel mai scăzut raport este de 10 elevi pe cadru didactic şi se înregis­trează în cazul învăţământului gim­nazial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO