Profesii

Un nou program de training neconventional la QAB

14.06.2004, 00:00 27

Peste 60 de manageri ai Quadrant Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul si distribuitorul Pepsi, de la nivelurile de top si middle au participat recent la un training cu tema coordonare si integrare intre echipele de lucru, prin utilizarea unei paralele cu o orchestra de muzica simfonica. Trainingul a avut loc la Teatrul de Opereta Ion Dacian din Bucuresti, managerilor alaturandu-se in cadrul acestui program Orchestra Operetei formata din 45 de muzicanti.
"Trainingul a fost impresionant prin paralela unica ce exista intre un dirijor si orchestra sa, pe de o parte, si un director si compania sa, pe de alta parte. Totodata, este important ca am reusit sa mai facem un pas important in implementarea conceptului de winning in companie", a declarat Anca Podoleanu, Human Resources Manager al QAB.
Acest tip de training a fost implmentat de catre compania Tmurot, Ltd., creatoarea conceptului de winning, alaturi de cunoscutul dirijor Itay Talgam, din Israel.
"Suntem deosebit de incantati sa lucram cu QAB, o companie care investeste atat de mult in dezvoltarea angajatilor sai, a managerilor sai. Sunt putine companii in lume care au astfel de strategii de dezvoltare", a spus Yigal Orbach, consultant si director general la Tmurot Ltd.
Acesta nu este primul program de training neconventional pe care compania Tmurot il organizeaza pentru QAB. Anul trecut managerii companiei au beneficiat de un "experiential training" in sudul Turciei, in muntii Koprulu, Irdir si in Antalya. Acest tip de training se bazeaza pe conceptul de invatare pe baza experientei. Participantii sunt plasati intr-un mediu virtual cat mai apropiat de cel real, unde isi desfasoara practic activitatea. Aceasta faza trebuie sa ofere participantilor oportunitatea de a-si testa cunostintele si abilitatile in situatii practice.
Astfel ca, total rupt de elementele "civilizatiei" (de exemplu telefon sau TV), managementul QAB a fost nevoit sa supravietuiasca in conditii extrem de dificile si sa rezolve probleme complexe. Timp de patru zile, cursurile s-au desfasurat in aer liber, echipele formate trebuind sa indeplineasca o serie de sarcini pe care le primeau de la traineri, precum urmarea unor trasee cu jeep-urile sau sa se lupte cu rauri involburate intr-o "cursa" de rafting. La finalul fiecarei zile, echipele faceau sumarul evenimentelor traite intr-o discutie condusa de traineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO