Proprietăţi

710 case la 15 kilometri de Bucuresti

22.10.2007, 19:29 26

Dezvoltatorul imobiliar local Helios Development va demara luna aceasta lucrarile la un proiect rezidential situat in vestul Capitalei, in localitatea Clinceni, valoarea investitiei fiind estimata la 150 mil. euro.
Proiectul de la Clinceni va fi dezvoltat pe o suprafata de 24 de hectare si va include 710 locuinte, vile si apartamente.
Pe de alta parte, compania mai are in plan investitii intre 250 si 350 de milioane de euro pentru constructia a alte doua ansambluri rezidentiale. "Suntem in negocieri avansate pentru achizitionarea a doua terenuri in perioada urmatoare, unul in apropiere de Bucuresti si unul langa Mamaia", a declarat Philip Stapley, directorul deneral al Helios Development.
Terenul pentru ansamblul rezidential de la Clinceni, aflat la 15 km de Capitala, a fost achizitionat de catre dezvoltator pentru suma de 6 milioane de euro. Ansamblul rezidential va fi realizat in sase etape, data finalizarii fiind anuntata pentru 2012.
Prima faza a proiectului va fi data in folosinta in februarie 2009 si va cuprinde 15 locuinte cu suprafete ce variaza intre 155 si 292 mp. Pretul locuintelor care vor fi finalizate in prima etapa este cuprins intre 118.000 si 375.000 de euro fara TVA.
Actionarii Helios Development sunt mai multe persoane fizice din Marea Britanie si Grecia, care au realizat proiecte imobiliare in Spania, Portugalia, Grecia, Turcia si Anglia. Potrivit lui Robin Barnett, ambasadorul Marii Britanii si Irlandei de Nord la Bucuresti, proiectul demarat de Helios la Clinceni va creste valoarea investitiilor companiilor britanice pe piata locala, care in prezent depasesc 4,5 mld. euro.
Din cauza aglomerarii zonelor centrale din Bucuresti si a lipsei terenurilor de mari dimensiuni pentru dezvoltarea ansamblurilor rezidentiale, tot mai multi dezvoltatori isi orienteaza proiectele catre localitatile din jurul Capitalei, in Tunari, Chitila sau Stefanesti. In aceste conditii, dezvoltatori precum australienii de la South Pacific Group sau turcii de la Opus Development au inceput proiecte de sute sau chiar mii de locuinte in afara Bucurestiului, pe fondul deficitului de locuinte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO