Special

Reacţia companiilor la creşterile de taxe şi impozite: Radu Trandafir, proprietar Drim Daniel Distribuţie, distribuitor de bunuri de larg consum

28.09.2023, 13:18 196

► E o mare problemă la distribuţie pentru că suntem un business cu o marjă mică. Avem o marjă standard de 3% , ca să plăteşti aceleaşi impozite, trebuie să ai o marjă dublă. Este imposibil. Ne impactează cu siguranţă, de pe altă parte, sperăm să se reducă comerţul nefiscalizat. În cazul nostru, parte din aceste taxe va trebui să le transmitem către clienţii noştri, nu în totalite, probabil că 0,5%, nu vom avea ce să facem. Majoritatea clienţilor noştri au venituri de sub 50 milioane euro, nu ar trebui să se simtă enorm în preţurile de la raft.

► Rămâne de văzut ce vor face clienţii de cash & carry, acest segment va fi problematic, pentru că ei lucrează cu marje extrem de mici şi afectau foarte mult activitatea de distribuţie.

► Trebuie văzut ce măsuri vom putea lua, probabil vom renunţa la o parte din businessurile care au profitabilitate mică. Trebuie să ne facem planuri. Consumul, cu siguranţă, o să scadă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO