Special

Reacţia companiilor la creşterile de taxe şi impozite: Sorin Gavrilă, coproprietar Simba Invest, companie de distribuţie de bunuri de larg consum

28.09.2023, 13:44 263

► Industria are marje de profit între 1,5% şi 3%, o taxă de 1% pe cifra de afaceri ar genera un impozit între 35% şi 70% din profit. Vom plăti de trei ori mai mult, în special jucătorii cu afaceri de peste 50 mil. euro. Noi, jucătorii mari, suntem cei mai disciplinaţi şi vom fi cei mai afectaţi, vor înflori angrosiştii.

► Toţi jucătorii din zona gri vor fi avantajaţi. Dacă segmentul de distribuţie este impactat, va fi afectată toată piaţa de comerţ tradiţional care luptă cu multinaţionalele.

► Sistemul de distribuţie, marii distribuitori finanţează toată piaţa de comerţ, noi îi finanţăm cu credite comerciale care se întind pe durata a circa 30 de zile.

► Toată lumea va deconta aceste creşteri către piaţă, chiar şi multinaţionalele. La finalul zilei, totul se va deconta tot către consumatorul final.

► Suntem victime colaterale pentru că nimeni nu şi-a îndreptat atenţia prin impozitul acesta minim către companiile de tipul nostru. Speram ca guvernul să înţeleagă asta şi să facă nişte paşi în zona segmentării deciziei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO