Special

Wolfgang Munchau vorbeşte astăzi despre paşii necesari pentru ieşirea zonei euro din criză. Ziarul Financiar transmite în direct, online, Gala ZF 2011, astăzi, începând cu ora 19:00

Wolfgang Munchau a răscolit lumea financiară cu un editorial incendiar publicat cu numai două zile înaintea sosirii la Gala ZF

Wolfgang Munchau a răscolit lumea financiară

Autor: Bogdan Cojocaru

30.11.2011, 00:08 4801

Cele mai importante publicaţii de business din lume, printre care The Wall Street Journal, The Washington Post, Business Insider, The Economist, au preluat comentariile lui Munchau şi le-au reverberat pe diferite canale mediatice.

ZF organizează în fiecare an o gală de premiere a celor mai valoroase companii din România şi stabileşte o tematică pentru fiecare aniversare. Şi în acest an Ziarul Financiar va trasmite LIVE, pe www.zf.ro, începând cu ora 19:00, Gala ZF 2011.

În 2009 am aniversat 20 de ani de la Revoluţie, 20 de ani de capitalism, iar anul trecut tema a fost ieşirea din criză. Anul acesta, având în vedere situaţia tensionată din Uniunea Europeană, ZF s-a gândit că un invitat de calibrul lui Wolfgang Munchau, expert în zona euro, care scrie săptămânal comentarii specializate pentru reputata publicaţie economică Financial Times pe această temă de mulţi ani, ar fi cel mai potrivit pentru a explica mecanismele crizei şi cum se poate apăra Europa de aceasta.

Wolfgang Munchau este membru fondator al Financial Times Deutschland şi, împreună cu soţia sa, economista Susanne Mundschenk, a înfiinţat portalul eurointelligence.com, care furnizează zilnic comentarii şi analize referitoare la zona euro.

Munchau a publicat trei cărţi în limba germană. Una dintre acestea, Vorbeben, care are ca temă criza financiară, este publicată de colosul media McGraw Hill în SUA după ce în 2008 a primit premiul GetAbstract pentru cărţi de business.

În cele mai recente opinii ale sale, ziaristul critică strategia fantezistă a liderilor europeni de luptă contra crizei datoriilor. Spre deosebire de alţi analişti, el propune şi soluţii, precum un rol mai mare al BCE în strategia de luptă şi emisiunile de euroobligaţiuni. Wolfgang Munchau atenţionează în articolele sale că actualele politici ale europenilor, de a se concentra pe austeritate în loc să lupte mai activ cu criza datoriilor, vor aduce zona euro într-o depresiune economică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO