ZF 24

Câtă mişcare trebuie să faci ca să arzi caloriile dintr-o doză de Coca-Cola

Calculează câtă mişcare trebuie să faci ca să arzi caloriile dintr-o doză de Coca-Cola

Autor: Octavian Calei

10.11.2012, 10:10 3527

Pagina de web a companiei Coca-Cola din Anglia dispune de un calculator de calorii care indică nu doar câte calorii conţin băuturile, dar sugerează şi anumite activităţi necesare pentru a arde caloriile obţinute în urma consumului unei doze de Coca-Cola, scrie Huffington Post.

O doză de Coca-Cola de 330 ml conţine 139 de calorii, suficient pentru a permite unei femei de 60 de kilograme să joace baschet timp de 17 minute, să iasă la o plimbare de 29 de minute cu câinele sau să calce haine timp de 70 de minute, arată siteul companiei din Marea Britanie, citat de Huffington Post.

"Păstrarea unui echilibru între cantitatea de calorii câştigate în fiecare zi şi între cantitatea consumată poate ajuta la menţinerea unei greutăţi optime. Iar cea mai bună modalitate de a asigura un echilibru al energiei este o dietă raţională şi activitatea fizică regulată", scrie siteul Coca-Cola.

Cercetările arată că afişarea caloriilor în acest mod pe produse este mai eficientă în comparaţie cu etichetele care listează doar numărul de calorii sau deloc. Un studiu despre obiceiurile de consum a băuturilor răcoritoare de către adolescenţi a arătat că atunci când pe sucuri era afişat cât exerciţiu ar fi necesar pentru a arde caloriile obţinute, vânzările băuturilor ce conţin zahăr au scăzut, iar cele fără zahăr, precum apa, s-au dublat.

Dar gigantul mondial al băuturilor răcoritoare nu mizează pe acest efect de scădere a vânzărilor. Băuturile incluse în calculatorul online al siteului companiei sunt cele care conţin cele mai puţine calorii şi zahăr.

De notat este faptul că nu toate caloriile sunt create în acelaşi fel. Există dovezi că obţinerea caloriilor din bături au un efect diferit asupra organismului faţă de cele obţinute din mâncare.

Caloria este o unitate de măsură a energiei pe care corpul o foloseşte pentru a realiza diverse activităţi de zi cu zi, inclusiv cele involuntare precum respiraţia, menţinerea temperaturii corpului şi digerarea mâncării. Pe etichetele produselor energia oferită este exprimată în kilocalorii, care reprezintă 1.000 de calorii. Deoarece exprimarea în calorii ar complica lucrurile, fiind o unitate de măsură prea mică, se folosesc kilocaloriile, care uneori sunt denumite simplu, calorii.

Este în general acceptată ideea că creşterea în greutate este rezultatul obţinerii de calorii în surplus, ce nu sunt consumate în activităţi fizice.

 

Coca-Cola Work It Out Calculator

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO