ZF 24

Cele mai importante lansari de notebook-uri din acest an

Cele mai importante lansari de notebook-uri din acest an
01.04.2010, 17:13 15

Acer, Dell, Asus si HP sunt producatorii care au avut cele maimari vanzari de mini-laptopuri anul trecut, iar zonele unde s-auinregistrat cele mai mari vanzari sunt America de Nord si Europa deVest, potrivit companiei de cercetare de piata StrategyAnalytics.

"Aceast segment al PC-urilor va inregistra o crestere si maimare in 2010", a spus Peter King, analist in cadrul StrategyAnalytics. "In plus, tot mai multi producatori se orienteaza catrenetbook-uri", a completat acesta.

La finalul anului trecut, cel mai mare producator de telefoanemobile din lume, Nokia a intrat pe piata notebook-urilor, prinlansarea Booklet 3G si in aprilie Apple va lansa iPad. Primelenetbook-uri lansate au fost modelele de la Asustek si Acer.

Una dintre cele mai importante lansari din acest an a fostnetbook-ul Asus Eee PC 1005HA are un ecran de 10.1 inch, o duratade viata a bateriei de pana la noua ore si ruleaza pe sistemul deoperare Windows XP.

Vedeti care sunt cele mai tari notebook-uri lansate in2010 pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO