ZF 24

Cine este Legend Airlines, companie aeriană înregistrată în România, blocată la sol în Franţa din cauza unei investigaţii privind traficul de persoane?

Cine este Legend Airlines, companie aeriană...
27.12.2023, 12:30 1308

Un avion de tip charter al companiei Legend Airlines, înregistrată în România, a fost blocat timp de patru zile pe un aeroport din Franţa din cauza unor temeri privind un potenţial trafic de persoane, potrivit presei internaţionale. Avionul a primit voie să decoleze între timp însă, scrie agenţia de presă AP.

Aeronava de tip Airbus A340 avea la bord peste 300 de persoane din India, ce aveau drept destinaţie Nicaragua. Cei mai mulţi pasageri vor reveni în India, scrie Al Jareeza, citând un avocat implicat în acest caz.

Avionul venea din Emiratele Arabe Unite (aeroportul Fujairah) şi a oprit în Franţa (la Vatry) pentru a alimenta. Autorităţile franceze au primit însă o informaţie cum că pe cursă s-ar afla victime ale traficului de persoane, aşa că aeronava a fost ţInută mai multe zile la sol pentru investigaţii.

Compania aeriană Legend Airlines este operată de firma Legend Airlines SRL, cu sediul pe Bulevardul Pipera, judeţul Ilfov, conform site-ului propriu. Tot acolo apare că are certificat de operator aeriană înregistrat la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, iar directorul general este Nicolae Stoica. Conform aceleiaşi surse, firma operează zboruri charter şi ACMI (leasing, închiriază aeronava unei alte companii). Legend Airlines are o aeronavă Airbus A340, arată acelaşi site, acesta fiind acelaşi tip de avion despre care presa străină scrie că a fost blocat la sol în Franţa.

“Compania aeriană românească Legend Airlines readuce la viaţă un avion clasic, cu o vechime de 15,2 ani, de tip Airnbus A340-300. Aeronava e deţinută de Airbus Financial Services şi a fost retrasă din circulaţie de către Air Belgium”, scrie pe site-ul Legend Airlines, informaţia fiind datată acum un an.

Despre operatorul aeriană apare informaţia cum că a primit certificatul de la autorităţile aeronautice din România în septembrie 2021.
“Firma SC Legend Airlines SRL a fost înregistrată în iulie 2020 şi e deţInută de Radu Cristian Gâdea”, scrie pe site-ul Legend Airlines. Radu Gâdea este procurement & technical manager la Romania Airport Services, potrivit Linkedin.

Potrivit platformei termene.ro însă,  actionari sunt Ramin Youresh şi Timor Shah Shabab, din Afganistan, cu cetăţenie obţinută în Emiratele Arabe Unite. Ei deţin şi Tim Aerospace SRL.

Legend Airlines a avut afaceri de 2.900 de euro în 2022. Tim Aerospace apare cu afaceri zero.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO