ZF 24

Compania de asigurări Allianz-Ţiriac a finalizat primele trei luni din 2023 cu subscrieri de 848 milioane de lei, în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, avansul vânzărilor venind exclusiv din zona asigurărilor facultative

Compania de asigurări Allianz-Ţiriac a finalizat...

Autor: Roxana Rosu

29.05.2023, 10:42 816

Din perspectiva ponderii în totalul subscrierilor Allianz-Ţiriac, asigurările RCA cumulează aproximativ 50% O linie de business care a înregistrat o creştere importantă, de peste 40% în T1/2023, este reprezentată de asigurările de răspundere generală, în contextul creşterii activităţii în zona proiectelor de infrastructură.

Compania de asigurări Allianz-Ţiriac, parte a grupului german Allianz, a finalizat primele trei luni din 2023 cu subscrieri totale de  848 milioane de lei, în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, avansul vânzărilor venind exclusiv din zona asigurărilor facultative.

Despăgubirile plătite către asiguraţi sau terţi au fost de aproximativ 300 de milioane de lei, în timp ce peste 3,6 miliarde de lei sunt direcţionate în rezerve de daună, conform angajamentelor asumate.

„Anul 2023 a început bine pentru Allianz-Ţiriac. Rezultatele financiare confirmă viabilitatea modelului nostru de business şi sprijinul pe care îl oferim oamenilor, companiilor din România şi economiei, în general. Cifrele sunt doar un rezumat şi o reflectare a muncii susţinute a angajaţilor, agenţilor şi consultanţilor noştri, care pun strategia Allianz-Ţiriac în acţiune în fiecare zi. Datorită lor, într-o perioadă încă provocatoare, oamenii ne investesc cu încredere, lucru dovedit de baza de clienţi stabilă şi creşterile semnificative pe toate tipurile de asigurări facultative”, a declarat Virgil Şoncutean, CEO Allianz-Ţiriac Asigurări.

Asigurările de proprietăţi, inclusiv cele dedicate protecţiei locuinţelor persoanelor fizice, au crescut cu peste 25% în primele trei luni din 2023. Cutremurele care au avut loc la începutul lunii februarie în România şi campania de sporire a protecţiei lansată de Allianz-Ţiriac au contribuit la extinderea portofoliului atât din perspectiva subscrierilor, cât şi a numărului de clienţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO