ZF 24

Crestere a titlurilor Altadis, dupa respingerea ofertei Imperial Tobacco

19.03.2007, 16:29 14

Titlurile Altadis au crescut astazi cu 4,6%, continuand avansul consemnat saptamana trecuta, dupa ce producatorul franco-spaniol de tigarete a respins oferta de preluare facuta de Imperial Tobacco, care evalueaza compania la 11,5 miliarde de euro, transmite Reuters.

Altadis a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca oferta de 45 de euro pe actiune inaintata de producatorul britanic Imperial Tobacco este prea mica, iar o persoana apropiata situatiei a declarat ca un nivel adecvat al propunerii ar fi de 53 de euro pe unitate.

Duminica, un purtator de cuvant al Imperial Tobacco a declarat ca reprezentantii companiei vor continua eforturile de a prelua Altadis.

Titlurile Altadis au urcat, la inceputul sedintei de tranzactionare de luni, la un maxim de 46,38 de euro pe unitate, revenind, la ora 09:13 GMT, la 45,76 euro pe unitate, in crestere cu 4,6% fata cotatia consemnata la inchiderea de vineri a bursei din Madrid.

Actiunile Imperial Tobacco au coborat, in urma respingerii ofertei, cu 1,2%. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO