ZF 24

Crosspoint Finance: companiile imobiliare cresc artificial preturile din piata

01.11.2007, 18:06 103

Codrin Matei, directorul general al companiei de consultanta imobiliara Crosspoint Finance, considera ca interventia necontrolata a firmelor de imobiliare pe piata din Romania duce la cre[terea artificiala a preturilor.

"Trebuie adoptate norme legislative care sa impiedice firmele de imobiliare sa reprezinte atat vanzatorul cat [i cumparatorul. Agentul de imobiliare urmare[te comisionul in detrimentul intereselor cumparatorului", a declarat Matei. Interventia agentiilor imobiliare este vinovata [i pentru cre[terea spectaculoasa a preturilor pentru apartamentele vechi.

Oficialii companiei sunt de parere ca in urmatorii ani vom asista la o cre[tere treptata a gradului de intermediere financiara de pe piata imobiliara. Pentru anul acesta se estimeaza atingerea unui procent de 34% in cre[tere cu 10% comparativ cu anul precedent.

Crosspoint Finance este o firma de consultanta imobiliara infiintata in 2004, cu capital integral romanesc. Anul trecut valoarea tranzactiilor intermediate de catre companie s-a ridicat la valoarea de 30 milioane de euro. Pentru anul acesta Matei estimeaza tranzactii de aproximativ 60 milioane de euro. Principalii parteneri ai companiei sunt, Art Group, Fadesa Imobiliaria, Engel East Europe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO