ZF 24

Cum sa faci 5 mil. euro din informatii oferite la telefon

11.02.2010, 17:48 57

Compania Rominfoline, cu actionari straini si romani, a lansatserviciul de informatii la telefon 118.724, care se va concentra pefurnizarea de date despre diferite companii si servicii, precumnumarul de telefon, locatia unor companii sau tarifele practicatepentru unele servicii. Serviciul intra in concurenta cu numerelescurte de informatii furnizate de companiile Romtelecom siInfoclick insa se diferentiaza, printre altele, prin faptul ca nuofera date despre numerele de telefon ale persoanelor fizice.

"Vrem sa ne diferentiem de serviciul oferit de Romtelecom prinfaptul ca nu vom oferi numai numarul de telefon, ci si adresa infunctie de zona sau produs. In plus clientii nu trebuie sa notezenumarul de telefon si sa sune ulterior la firma pe care o cautapentru ca noi le vom face direct legatura telefonica", a declaratpentru ZF Adrian Stefan, director de strategie si dezvoltare incadrul Rominfoline. Potrivit lui Stefan, compania intentioneaza cape viitor sa-si ofere si servicii precum rezervarile la restaurantesau sa cumpere diferite obiecte in numele clientilor. El a adaugatca Rominfoline va incheia si parteneriate de promovare cu diferitecompanii din baza de date.

Baza de date a Rominfoline are "cateva milioane" de numere detelefon. In faza initiala, compania se va concentra numai pe datelepersoanelor juridice, urmand ca apoi sa furnizeze si datelepersoanelor fizice, numai daca primesc acordul lor.

Serviciul este valabil din orice retea, tarifele fiind stabilitede operatorii de telefonie. Spre exemplu, in reteaua Romtelecom,tariful este de 0, 20 euro/apel si de 0,25 euro/ minut.

Principalul venit al companiei va consta in tarifele perceputede la companiile care vor fi promovate de Rominfoline. Acestea aula dispozitie trei tipuri de pachete - 99 euro, 249 euro si 599euro (plus TVA), sume de care va conta prioritatea in oferireainformatiei catre clienti. Astfel, companiile care au platit maimult vor fi primele recomandate catre clienti.

Spatiul de birouri al companiei, situat in cartierul Pipera, are1200 de metri patrati si loc pentru 150 de angajati, care salucreze in trei ture, potrivit reprezentantilor Rominfoline.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO