ZF 24

Dezvoltatorul imobiliar israelian AFI Europe va deschide pe 1 noiembrie primul să parc de retail din România, în centrul oraşului Arad

Dezvoltatorul imobiliar israelian AFI Europe va deschide...

Autor: Roxana Rosu

17.10.2023, 15:19 404

Dezvoltatorul imobiliar israelian AFI Europe va deschide pe 1 noiembrie primul să parc de retail din România, în centrul oraşului Arad, cu o suprafată construită de 30.600 de metri pătraţi,

Centrul comercial va avea un hipermarket Carrefour (cu o suprafaţă închiriabilă de 5.800 mp), alături de Media Galaxy (3000 mp), Starbucks, Cărtureşti, Decathlon (2000 mp), Half Price, CCC, Fressnapf, DM, Smyk şi alte branduri internaţionale. În parc a fost deja deschis un McDonald’s de tip Drive-Thru în 2022 şi un magazin de bricolaj Leroy Merlin (9000 mp), în iulie 2023.

Parcul de retail se află pe un teren cu un perimetru total de 79.900 de metri pătraţi. Suprafaţa brută închiriabilă (GLA) a proiectului este de 29.400 mp, pe un singur nivel, deservită de 950 de locuri de parcare supraterane.

Prin deschiderea acestui parc retail se estimează că au fost create peste 2000 de locuri de muncă.

„Îmi revine marea plăcere să anunţ inaugurarea acestui proiect ambiţios, care marchează o premieră atât pentru AFI Europe – fiind primul nostru parc de retail dezvoltat în România – dar şi pentru comunitatea arădenilor, care se va bucura de întâlnirea cu brand-uri renumite, mult aşteptate la ei în oraş. Am reuşit să oferim un spatiu comercial conceput la cele mai înalte standarde, pentru ca arădenii să vină cu plăcere la cumpărături, alături de familie şi prieteni. Ne-am bucurat totodată să contribuim la economia locală prin colaborarea cu un contractor din Arad – PAB, pentru cel mai bun rezultat”, a declarat Doron Klein, CEO AFI Europe România şi Republica Cehă.

AFI EUROPE face parte din AFI Properties, companie lider în domeniul dezvoltării, managementului şi investiţiilor imobiliare, care operează în Europa Centrală şi de Est. În România, compania gestionează centrul comercial AFI COTROCENI, AFI PLOIESTI, AFI BRASOV şi AFI CITY.

În sectorul de birouri, AFI Europe România deţine un portofoliu de 7 parcuri de business de clasa A (AFI PARK 1-5, AFI TECH PARK, AFI PARK BRAŞOV, AFI LAKEVIEW, AFI PARK FLOREASCA, AFI VICTORIEI PLAZA, AFI PARK TIMIŞOARA).

AFI Europe România este al doilea cel mai important proprietar de clădiri de birouri din ţară, administrând proiecte de business în valoare totală de aproximativ 300.000 mp închiriabili şi spaţii de retail de aproximativ 170.000 mp închiriabili. În 2020, compania a finalizat primul său proiect rezidenţial pe piaţa locală – primul stadiu al AFI City Bucureştii Noi, care include 190 de apartamente.

În 2021, AFI Europe România a achiziţionat 2 terenuri în Pipera pentru dezvoltarea unei noi divizii de business, Residential to Rent, formată din 3 turnuri rezidenţiale şi un număr total de 370 de apartamente. Prima faza a proiectului AFI HOME North este acum in curs de dezvoltare, urmand ca in T1 2025 a fi livrate un numar de 164 apartamente dispuse in 2 cladiri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO