ZF 24

Eurodeputatii pecetluiesc soarta candidatului bulgar pentru fotoliul de comisar: Nu este pregatita

13.01.2010, 17:54 20

Comisarul european desemnat de Bulgaria, Rumiana Jeleva, nu araspuns concludent la intrebarile care i-au fost puse cu ocaziaaudierii sale de catre comisia de specialitate a ParlamentuluiEuropean si a dat impresia ca nu stie unde se afla pe harta zonelede conflict.

Europarlamentarii care au audiat-o marti pe Jeleva scriu intr-unraport, citat de Sofia Echo, ca "Jeleva a aratat lipsa declaritate, ea a fost incapabila sa dea raspunsuri detaliate si nu adovedit ca este bine pregatita".

Jeleva ar putea fi prima victima a audierilor in PE, fiind putinprobabil ca presedintele Comisiei Europene sa o mai sustina in urmaacestui aviz negativ al eurodeputatilor.

Jeleva, care ar fi urmat sa se ocupe de zonele de conflict si deajutorul umanitar, nu a prezentat idei concrete privind abordareaproblemelor umanitare din Afganistan, Congo, Fasia Gaza si dinSudan, potrivit raportului. Acesta conchide sarcastic ca "Jeleva nupare a sti unde se situeaza pe harta anumite zonde deconflict".

De asemenea, eurodeputatii amendeaza raspunsurile pe care Jelevale-a dat in privinta presupusului sau conflict de interese(eurodeputatii o acuza ca le-a ascuns faptul ca a detinut actiuniintr-o firma). "Ea a spus ca nu are nimic de ascuns, dar a refuzatsa raspunda la intrebari precise despre companiile pe care le-adetinut si perioada in care nu a mai fost proprietara a acestora",arata raportul.

Cazul "cazului Jeleva" va fi discutat in aceasta seara depresedintele Comisiei Europene cu liderul grupului PartiduluiPopular European, Joseph Daul (care include si formatiunea GERB,din care face parte Jeleva) si cel al grupului socialistiloreuropeni, Martin Schultz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO