ZF 24

Firmele din IT au fost motorul pieţei birourilor: tranzacţiile au crescut cu 13% în Capitală

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Cristi Moga

11.04.2014, 00:07 568

prop

Suprafaţa de birouri tranzacţionată în primul trimestru al acestui an a crescut atât în Bucureşti, cât şi în oraşele mari din ţară, precum Timi­şoara şi Cluj, în special pe fondul dezvoltării companiilor din sectorul IT&C, care continuă să recruteze mii de angajaţi şi să ocupe noi etaje în centre de afaceri.

Datele preliminare ale con­sultan­ţilor imobiliari ara­tă că în Bucu­reşti au fost tranzacţionate în primul tri­mestru al acestui an spaţii de birouri de 61.000 metri pătraţi, în creştere cu 13% faţă de perioada similară din 2013, în timp ce în ţară avansul a fost de 50%.

„Sectorul de IT&C şi-a dublat activitatea în primul trimestru din acest an în comparaţie cu trimestrul I din 2013. Aceas­tă creştere a venit atât de la compani­ile care şi-au extins spaţiile ocupate în clădirile de clasa A, pentru care putem estima o creştere a businessului, cât şi de la companiile care au continuat să se mute din spaţii de calitate inferioară în spaţii de clasa A“, a declarat Da­niela Popescu, head of research în cadrul firmei Colliers In­ternational.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO