ZF 24

Gigantul bancar elveţian UBS îniţiază un plan de răscumpărare de acţiuni proprii de 2 mld. euro pentru a creşte randamentul acţiunilor şi a-şi mulţumi investitorii

Gigantul bancar elveţian UBS îniţiază un plan de...

Autor: Andrei Şerbănescu

02.04.2024, 12:44 79

UBS Group AG a declarat că va răscumpăra până la 2 miliarde de dolari din acţiunile sale în următorii doi ani, oferind acţionarilor o mai mare vizibilitate asupra randamentelor, în timp ce creditorul vizează finalizarea preluării Credit Suisse, raportează Bloomberg.

Noul program va începe miercuri şi se va încheia cel târziu pe 2 aprilie 2026. „Ambiţia noastră este ca răscumpărările de acţiuni să depăşească nivelul anterior achiziţiei până în 2026", a declarat marţi banca cu sediul la Zurich într-un comunicat. 

Banca a confirmat planurile anunţate anterior de a răscumpăra acţiuni în valoare de 1 miliard de dolari în acest an, ca parte a noului program. Acţiunile UBS au suferit puţine modificări în primele tranzacţii de dimineaţă la Zurich.

UBS a mai declarat că programul său de răscumpărare de acţiuni din 2022 s-a încheiat pe 28 martie. Banca a întrerupt programul de răscumpărare de acţiuni în valoare de 5 miliarde de dolari în luna aprilie a anului trecut, pe fondul preluării fostului său rival cu sprijinul guvernului. 

Creditorul a anunţat o reluare a răscumpărărilor în februarie, ilustrând un nivel înalt de încredere în ceea ce priveşte integrarea fostului rival Credit Suisse. În acelaşi timp, banca a înregistrat două pierderi trimestriale la rând, în timp ce se lupta cu sarcina integrării.  

De la încheierea preluării Credit Suisse în iunie, UBS a trasat o serie de obiective majore pentru integrarea fostului său rival, inclusiv economii de costuri de aproximativ 13 miliarde de dolari, o creştere faţă de cele aproximativ 10 miliarde de dolari anunţate anterior. De asemenea, banca şi-a confirmat ţintele de profitabilitate până în 2026. 

Atât directorul general Sergio Ermotti, care a revenit la conducerea UBS anul trecut, cât şi preşedintele Colm Kelleher au avertizat că 2024 va fi un an mai dificil în ceea ce priveşte menţinerea costurilor la un nivel scăzut. Banca a declarat că se aşteaptă să finalizeze fuziunea până la sfârşitul celui de-al doilea trimestru al anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO