ZF 24

Guvernul planuieste desfiintarea AVAS

08.01.2010, 11:54 30

Guvernul intentioneaza sa desfiinteze Autoritatea pentruValorificarea Activelor Statului (AVAS), fie prin comasarea cuOficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie(OPSPI) de la Ministerul Economiei, fie prin infiintarea unui noudepartament in cadrul acestui minister, conform unor surseguvernamentale citate de Mediafax.

Variantele au fost analizate in sedinţa de miercuri a Guvernuluisi urmeaza sa fie din nou discutate intr-o proxima reuniune acabinetului.

"Ministrii au discutat desfiintarea AVAS fie prin comasarea cuOPSPI, fie prin infiintarea unui departament in cadrul MinisteruluiEconomiei, ceea ce ar implica modificarea legii de functionare aacestui minister. Au fost voci care au afirmat ca nu este o ideebuna, in conditiile in care tari europene si-au creat anul trecutsau isi infiinteaza institutii pentru recuperarea creantelor, incontextul crizei, iar Autoritatea are deja aceste atributii.Intentia de desfiintare a AVAS ramane si urmeaza ca o deciziefinala sa fie luata la viitoarea sedinta de Guvern", au precizatsursele.

Potrivit acestora, OPSPI nu are in prezent atributii nici depost-privatizare si nici de recuperare a creantelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO