ZF 24

Halliburton renunta la preluarea Expro

22.06.2008, 15:22 13

Compania de servicii petroliere americana Halliburton a declarat ca a incheiat discutiile pentru preluarea rivalului britanic Expro, dupa ce aceasta a refuzat deschiderea unei licitatii si a optat pentru o oferta de 1,8 miliarde lire sterline (2,28 miliarde euro), informeaza Reuters.

Directorii executivi ai Expro International Group au recomandat acceptarea ofertei venite din partea firmei de brokeraj Candover si a bancii de investitii Goldman Sachs, de 1,61 penny pentru o actiune, decizia urmand a fi luata luni, in cadrul unei sedinte.

Halliburton a declarat ca a marit oferta la 1,625 penny pentru o actiune, cu conditia ca aceasta sedinta sa fie amanata si sa aiba loc o adunare generala a actionarilor in care sa fie luate in considerare ambele oferte.

Totusi, Expro nu a considerat ca oferta venita de la Halliburton este indeajuns de mare pentru a deschide o licitatie, se arata intr-un comunicat al Halliburton.

Conform Sunday Telegraph o serie de investitori vor incerca blocarea discutiilor, afirmand ca oferta venita de la Halliburton ar fi trebuit sa fie luata in considerare de catre directorii Expro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO