ZF 24

Hidroelectrica a raportat o producţie de energie record în iunie

Hidroelectrica a raportat o producţie de energie record...
01.07.2013, 20:26 1690

Hidroelectrica, firmă ieşită din insolvenţă săptămâna trecută, a înregistrat în luna iunie o producţie de energie record, de 1,6 TWh, cu circa 0,1 TWh mai mult decât în luna iunie a anului trecut şi cu 0,18 TWh mai mult decât media lunară a ultimilor 17 ani, a anunţat azi compania.

"Producţia de energie realizată pe primele şase luni a atins 8,2 TWh, reprezentând circa 63% din totalul producţiei de energie electrică bugetată pentru anul 2013", au spus reprezentanţii companiei.

Din cauza hidraulicităţii crescute, compania a trebuit să valorifice o parte din energia produsă şi pe piaţa spot.

"Ca urmare a hidraulicităţii specifice lunii iunie, societatea a trebuit să valorifice pe Piaţa pentru Ziua Următoare un excedent de producţie de 0,39 TWh, la un preţ de 132 de lei pe MWh, superior preţului mediu al pieţei de 117,21 lei pe MWh", au mai spus reprezentanţii companiei.

Pe de altă parte însă, Remus Borza, avocatul care a coordonat ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica, spunea recent că firma are un cost de producţie de 163 de lei pe MWh, ceea ce înseamnă că cel puţin pe piaţa spot tranzacţiile au fost efectuate în pierdere de producătorul de energie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO