ZF 24

Incertitudinile politice si financiare ingreuneaza constructia de centrale nucleare in Europa de Est

20.02.2008, 18:57 12

Statele din estul Europei vor sa construiasca reactoare nucleare, dar analistii considera ca dificultatile legate de asigurarea finantarii necesare realizarii acestor planuri si incertitudinile din mediul politic vor determina intarzierea si chiar anularea unor proiecte, transmite Reuters.

Spre deosebire de statele din vestul Europei, energia nucleara intampina o opozitie redusa din partea populatiei tarilor est-europene. Totusi, proiectele de dezvoltare de centrale nucleare se confrunta cu probleme legate de constructie, care sunt comune in intreaga lume, dar si cu incertitudinea existenta in mediul politic.

"Consideram ca unele reactoare nucleare vor fi construite, dar nu atat de multe cum este planificat", a declarat Frank Barnaby, consultant la Oxford Research Group.

Printre dificultatile cu care se confrunta proiectele din domeniul energiei nucleare sunt mentionate costurile ridicate ale obtinerii capitalului, dificultatea de a convinge bancile sa acorde credite necesare constructiei reactoarelor, precum si incertitudinea sprijinului acordat de mediul politic.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO