ZF 24

Ioan Popa, Transavia: Nu excludem noi achiziţii şi intenţionăm să lichidăm toate datoriile anul acesta

Ioan Popa, Transavia: Nu excludem noi achiziţii şi...
12.04.2014, 09:56 436

Ioan Popa, directorul general şi proprietarul grupului Transavia, cel mai important jucător de pe piaţa cărnii din România şi cel mai mare angajator român din judeţul Alba, estimează pentru anul acesta creşterea cifrei de afaceri şi a profitului, nu exclude noi achiziţii şi intenţionează să îşi achite integral datoriile în 2014.

„Avem ce cumpăra din piaţă pentru că multe firme nu sunt bine”, a afirmat Popa şi a adăugat că nu îl interesează alt domeniu de activitate în afara celui unde este deja prezent.

„Nu ne interesează nici să creştem alte specii”, a mai spus proprietarul grupului.

Pentru anul acesta compania plănuieşte investiţii de 8 milioane de euro şi pregăteşte „surprize” pe care le va anunţa la timpul potrivit, a spus Popa.

Transavia are credite la o singură bancă, iar gradul de îndatorare este foarte mic, a subliniat directorul general, menţionând că grupul intenţionează să îşi lichideze integral datoriile în 2014.

Popa estimează că cifra de afaceri şi profitul companiei vor creşte anul acesta, după ce în 2013 Transavia a înregistrat vânzări record pentru grup de 135 milioane euro şi un profit de 12,5 milioane euro.

Grupul Transavia, care include şi producătorul de carne de pasăre Avicola Braşov, achiziţionat în 2007, are 1.600 de angajaţi, dintre care aproximativ o mie în judeţul Alba.

Compania este prezentă pe piaţa internaţională prin exporturi în Marea Britanie, Franţa, Spania, Croaţia, Bulgaria, Italia şi ţările arabe, şi intenţionează să îşi mărească capacitatea de export fără a pune presiune pe piaţa internă, a spus Popa. El a menţionat că una dintre viitoarele pieţe de export ar putea fi Austria.

În prezent, exporturile au o pondere de 15% în totalul vânzărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO