ZF 24

Madoff avea o firma fantoma care functiona in paralel cu societatea de investitii

Madoff avea si o firma fantoma care functiona in paralel cu societatea de investitii
15.12.2008, 14:54 26

Autoritatile federale care investigheaza frauda financiara comisa de Bernard Madoff, estimata chiar de acesta la 50 de miliarde de dolari, au gasit dovezi ca bancherul de investitii ar fi administrat o companie neinregistrata, in paralel cu firma sa de consultanta, au declarat doua surse apropiate procedurii de investigatie, citate de Bloomberg.

Printre clientii firmei respective ar putea fi incluse fonduri de hedging, potrivit surselor, care nu au dorit sa-si dezvaluie identitatea sau sa numeasca fondurile implicate, pentru ca informatiile din ancheta nu pot fi publicate inca. Inspectorii SEC (Securities and Exchange Comission - autoritatea de pe piata de capital din SUA) cauta indicii privind alte persoane care ar putea fi implicate in presupusa frauda si examineaza prezenta semnaturii sotiei lui Madoff, Ruth, pe tranzactiile anchetate. Pana in prezent, Ruth Madoff nu a fost acuzata de nicio infractiune.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO