ZF 24

Marile economii ale Europei dau semne de revenire: Inflaţia din Franţa coboară la 5%, cel mai scăzut nivel din ultimele 16 luni

Marile economii ale Europei dau semne de revenire:...

Autor: Andrei Şerbănescu

28.07.2023, 12:46 745

Inflaţia din Franţa a încetinit până la cea mai mică rată anuală din ultimele 16 luni, în condiţiile în care scăderea preţurilor la energie a redus creşterea preţurilor de consum la 5% în iunie, de la 5,3% în luna precedentă, raportează Financial Times.

Cifra publicată de institutul naţional de statistică a fost în concordanţă cu previziunile economiştilor publicate într-un sondaj Reuters, oferind o oarecare uşurare înaintea publicării de luni a datelor privind preţurile pentru întreaga zonă euro.

Preţurile la energie în Franţa au scăzut cu 3,8% în ultimul an. Împreună cu o încetinire a inflaţiei alimentelor la 12,6% şi a celei a bunurilor manufacturate la 3,4%, acest lucru a ajutat la compensarea unei uşoare creşteri a inflaţiei serviciilor la 3,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO