ZF 24

MEC demareaza proiectul construirii reactoarelor 3 si 4

14.09.2006, 10:46 12

Compania care va finanta constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda nu va avea in componenta un actionar majoritar, potrivit memorandumului propus de ministerul Economiei si aprobat de Guvern, a anuntat astazi ministerul.
Pentru realizarea celor doua unitati se va negocia cu potentialii investitori infiintarea unei societati comerciale, cu mai multi actionari, care va functiona ca un producator independent de energie, se arata in comunicatul ministerului.
Statul roman, prin Societatea Nationala "Nuclearelectrica" (SNN) SA, va contribui la capitalul social cu activele existente.
Apa grea si combustibilul nuclear se vor asigura din resurse interne. Totodata, SNN va asigura serviciile de exploatare si intretinere ale celor doua reactoare.
Costurile pentru constructia reactoarelor 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda au fost evaluate la 2,2 mld. euro cu o durata de realizare de 64 de luni pentru fiecare unitate nucleara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO