ZF 24

Milionarul britanic Dinesh Dhamija, fondator al Copper Beech Group, intră pe piata de energie regenerabilă din România printr-un proiect de 745 milioane lei într-un parc fotovoltaic în judeţul Giurgiu

Milionarul britanic Dinesh Dhamija, fondator al Copper...

Autor: Roxana Rosu

07.11.2023, 11:26 346

Dinesh Dhamija, antreprenor britanic de origine indiană, fondator al Copper Beech Group, intră pe piata de energie regenerabilă din România printr-un proiect de 745 milioane lei într-un parc fotovoltaic în Bucşani, judeţul Giurgiu.

Proiectul va fi dezvotat de Copper Beech Urban Development, subsidiară a Copper Beech Group, cu un portofoliu de investiţii în proiecte sustenabile în Europa şi India.

Parcul solar din Giurgiu va avea o capacitate de peste 130 MW, pe o suprafaţă de 130 hectare. Centrala va avea o producţie anuală estimată de aproximativ 174 milioane kWh.

"Parcul solar reprezintă prima fază a unui proiect mai amplu, având o capacitate cumulativă de 270 MWe şi o investiţie suplimentară de 820 de milioane de lei. Dorim să avem o capacitate totală de 270 MWe, prin intermediul căreia intenţionăm să aducem schimbări majore pe peisajul energetic din România şi să atingem o capacitate totală de aproape 1 GWe până în 2026. Această iniţiativă reiterează angajamentul nostru pe termen lung de a promova dezvoltarea energiei regenerabile în regiune." a declarat omul de afaceri britanic Dinesh Dhamija.

Valoarea totală a investiţiei este estimaă la peste 745 milioane de lei, din care peste 74 de milioane de lei sunt asigurate prin finanţarea acordată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

”Principalul nostru obiectiv, la Copper Beech Urban Development, este de a contribui la atingerea obiectivelor europene privind reducerea emisiilor de carbon la zero net prin generarea de energie curată, construirea de parcuri solare şi promovarea iniţiativelor de producţie de hidrogen verde şi amoniac verde. Proiectul nostru va avea o contribuţie semnificativă la diversificarea mixului energetic al României şi la reducerea dependenţei de sursele de energie tradiţionale”.

Dinesh Dhamija este un antreprenor britanic de origine indiană, politician şi filantropist, cunoscut în principal ca fondator al agenţiei online eBookers. El a fost ales în Parlamentul European în alegerile din 2019 pentru regiunea Londrei şi a ocupat această funcţie până la retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO