ZF 24

Mişcare-şoc în Italia: Intesa Sanpaolo a confirmat că vrea să fuzioneze cu gigantul din asigurări Generali

Mişcare-şoc în Italia: Intesa Sanpaolo a confirmat că...

Autor: Roxana Rosu

25.01.2017, 10:53 5535

Intesa Sanpaolo SpA, al doilea mare grup bancar din Italia, a anunţat că ia în considerare o fuziune cu  Assicurazioni Generali SpA, cea mai mare companie de asigurări locală, o tranzacţie care ar reconfigura sectorul financiar italian, potrivit Bloomberg.

Ambele companii sunt prezente şi pe piaţa din România.

”Managementul băncii analizează în prezent posibilele scenarii cu Assicurazioni General. Banca este interesată să crească pe zona de asset management, private banking şi asigurări, în sinergie cu reţeaua sa de sucursale, existând şi posibilitatea unor parteneriate internaţionale”, a anunţat Intesa într-un comunicat.

Grupul bancar a făcut aceste precizări după ce în urmă cu trei zile presa italiană anunţa că Intesa pregăteşte o tranzacţie, fiind posibil preluarea Generali în parteneriat cu nemţii de la Allianz.

Un purtător de cuvânt al Generali, grup care 76.000 de angajaţi în peste 60 de ţări, a refuzat să comenteze pentru Bloomberg declaraţiile Intesa. 

O fuziune între Intesa şi Generali ar crea un grup financiar cu o valoare de piaţă de circa 60 miliarde euro.

În România, Intesa Sanpaolo se situa la finalul anului 2015 pe locul 17 în clasamentul bancar local, cu active de 4,25 miliarde de lei, echivalentul unei cote de piaţă de 1,1%. Banca italiană şi-a restrâns reţeaua teritorială din piaţa românească şi are în prezent 45 de agenţii. Intesa a intrat pe piaţa din România în urmă cu zece ani (iniţial sub numele de Sanpaolo), deschizând prima sucursală la Arad.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO