ZF 24

Nicolas Richard, CEO ENGIE Romania, este noul preşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România, pozitie ocupată anterior de Julien Munch, fost CEO al Carrefour România

Nicolas Richard, CEO ENGIE Romania, este noul preşedinte...

Autor: Roxana Rosu

05.04.2024, 12:23 100

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) a ales în şedinta din 3 aprilie un nou Consiliul Director, Nicolas Richard, CEO ENGIE Romania, fiind desemnat preşedinte, pozitie ocupată până în luna ianuarie de Julien Munch, care a preluat noi responsabilităţi în cadrul grupului Carrefour.

Conducerea CCIFER a fost asigurată interimar de Adela Jansen, vicepreşedinte.

Echipa Consiliului Director este formată din trei noi membri: Fady Chreih, CEO Regina Maria, Elena Pap, CEO Up România, şi Nicolas Richard, CEO ENGIE Romania.

Adriana Mores, asistent manager NOA TAX Advisors, a fost aleasă membru în Comisia de Cenzori.

În cadrul aceloraşi alegeri, au fost reconfirmaţi în Consiliu, Flavia Popa, Secretar general BRD Groupe Société Générale, Serge Gonvers, director general Econos, şi Mădălina Radu, Partener APEX TEAM Internaţional, în calitate de membru al Comisiei de Cenzori.

“A fi în fruntea uneia dintre cele mai dinamice comunităţi de business din România este nu doar o provocare, ci şi un angajament pe care îl duc mai departe cu mult entuziasm. În cei 30 de ani de prezenţă franceză în România s-a dezvoltat un ecosistem instituţional şi de business puternic, foarte conectat şi antreprenorial, la nivelul întregii ţări. Mă identific cultural şi prin amprenta de business, datorită celor 25 de ani de când mă aflu în România, în care am cuprins multe escale la CCIFER, în calitate de membru”, a declarat Nicolas Richard.

Nicolas Richard şi-a început cariera în cadrul Grupului ENGIE în anul 2000, iar din 2003 sâa alăturat Direcţiei Internaţionale a Gaz de France (precursorul ENGIE), fiind implicat în procesul de privatizare a companiei Distrigaz Sud (astăzi ENGIE România).

Ulterior, a coordonat activitatea de vânzare de gaze naturale către clienţii business strategici din mai multe ţări ale grupului, cum ar fi Italia, Ungaria şi Austria, şi a fost responsabil cu activitatea de achiziţie de energie pentru portofoliul de clienţi din România. S-a reîntors în Franţa pentru a conduce o filială de servicii a Grupului ENGIE axată pe dezvoltarea serviciilor energetice şi a soluţiilor verzi pentru clienţii corporate şi municipalităţi. A revenit în România la sfârşitul anului 2016, fiindu-i încredinţată activitatea de marketing şi de vânzări, iar din 2021 a devenit Director General Adjunct ENGIE Romania.

El este absolvent al facultăţii de Psihologie din Paris, specialitatea Marketing şi Comunicare.

CCIFER reuneşte 570 de companii cu capital francez, internaţionale şi româneşti, care activează în 16  sectoare, printre cele mai importante fiind:  agricultura, automobile şi componente auto, aviaţie, servicii financiar-bancare, construcţii navale, digital, energie, telecomunicaţii, tehnologia informaţiei, materiale de construcţii, sănătate.

Franţa se află în top 3 investitori în România, cu investiţii cumulate în valoare de 10,6 miliarde de euro (la sfârşitul anului 2022). Comunitatea globală de afaceri franco-română numără 4.200 de investitori care generează 125.000 de locuri de muncă directe. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO