ZF 24

Numerele de telefonie fixa vor avea zece cifre din februarie 2008

02.02.2007, 12:11 12

Numerele destinate telefoniei fixe vor fi formate, din februarie 2008, din zece cifre si vor cuprinde prefixul national, indicativul de arie geografica si numarul local, pentru toate apelurile locale si nationale.

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a prezentat spre consultare publica, astazi, trei proiecte de decizii care vor modifica modalitatea de administrare a resurselor de numerotatie.

Principalele modificari se refera la inchiderea actualului plan national de numerotatie (PNN), procedura de emitere a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie si impunerea unor tarife de utilizare a acestora.

Proiectul de decizie privind PNN propune ca, incepand cu 2 februarie 2008, abonatii furnizorilor de servicii de telefonie fixa sa poata fi apelati prin formarea numarului national, compus din zece cifre, care va include prefixul national, indicativul de arie geografica si numarul local, pentru toate apelurile locale si nationale.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels