ZF 24

Opel aduce la Geneva cel mai "verde" automobil sport

Opel aduce la Geneva cel mai "verde" automobil sport
18.02.2010, 15:07 29

In cadrul Salonului Auto de la Geneva, Opel va prezentaconceptul Flextreme GT/E, care anunta o noua tehnologie apropulsiei electrice cu autonomie extinsa (E-REV), care va putea fiutilizata la modele de dimensiuni mari sau medii, dar si compacte,asa cum va fi viitorul Opel Ampera, realizat pe o platforma comunacu Chevrolet Volt.

Opel Flextreme GT/E poate atinge o viteza maxima de pana la 200km/h si va fi proiectat pentru a oferi performante similare cuAmpera - un motor electric cu o autonomie de pana la 60 dekilometri si o autonomie de 500 km, in cazul in care va porni simotorul de 1,4 litri pe benzina.

Consumul mediu anunta este de 1,6 litri/100 km si emisii de sub 40de grame de dioxid de carbon. aceste valori sunt obtinute prinutilizarea unui sistem hibrid care are ca motor principal pe celelectric, iar cel pe benzina joaca doar rolul de generator deenergie electrica - sistem utilizat de zeci de ani in cazullocomotivelor diesel.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO