ZF 24

Orban: Lucrarile la tronsonul de autostrada Deva-Orastie incep in 2008

Orban: Lucrarile la tronsonul de autostrada Deva-Orastie incep in 2008
20.07.2007, 19:00 36

Lucrarile la tronsonul de autostrada Deva-Orastie, care face parte din colidorul lV paneuropean, vor incepe efectiv in 2008, iar desemnarea constructorului prin licitatie se va face pana la 1 noiembrie, a declarat , astazi, la Hunedoara, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.
"Este in curs de licitatie centura Deva-Orastie, care face parte din colidorul lV si care va fi dezvoltata la o structura de autostrada. Finalizarea licitatiei o estimam cam in perioada 15 octombrie - 1 noiembrie 2007, pentru a putea incepe lucrarile cat mai repede la acesta ruta ocolitoare, care este fundamentala. Deplasarea intre Simeria si Deva este una extrem de greoaie, care ne creeaza tututror celor mergem pe acest drum multe probleme. Cel mai probabil, lucrarile la acest tronson vor incepe in primavara anului viitor, imediat ce vremea ne va permite", a declarat, in Hunedoara, Orban.
Conform statisticilor, pe tronsonul E68, dintre Deva si Orastie, care cuprinde si zona unde se efectueaza lucrari, se inregistreaza, in perioada estivala, un numar record de autoturisme, peste 25.000 in 24 de ore.
Ministrul Transporturilor a adaugat ca banii care vor fi alocati de UE pentru constructia de autostrazi pe sectorul lV paneuropean acopera in mare parte lucrarile. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO