ZF 24

Peste 10 companii cu capital strain, interesate de explorari de gaze in Romania

03.04.2007, 13:08 23

Peste zece companii cu capital strain, printre care Encana - Canada si Marathon - SUA, sunt interesate sa preia concesiuni de explorare de gaze naturale in Romania, a declarat, astazi, directorul general al Agentiei Nationale de Resurse Minerale (ANRM), Gicu Borosi.

ANRM va organiza, in luna aprilie, o runda de licitatii pentru acordarea de concesiuni pentru un numar cuprins intre 12 si 26 de perimetre.

"Pana in prezent, 10-12 firme straine, printre care Encana, Marathon si Sterling, au trimis catre ANRM scrisori de interes pentru participarea la licitatie", a afirmat Borosi la Romanian Oli&Gas Congress.

El a precizat ca in Romania au inceput productia companiile Amronco, in colaborare cu Romgaz, Toreador Resources si Aurelian Oil&Gas.

Conform directorului general al ANRM, Petrom are 19 acorduri de explorare, Romgaz opt, iar alte companii, cu capital roman sau strain, detin 12 acorduri. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO