ZF 24

Porsche România, importator auto cu afaceri de 4,58 miliarde lei în 2023, l-a numit pe Andreas Burgholzer în funcţia de Director General, acesta alăturându-se lui Brent Valmar la conducerea companiei

Porsche România, importator auto cu afaceri de 4,58...

Autor: Roxana Rosu

04.04.2024, 15:03 159

Porsche România, importator auto cu afaceri de 4,58 miliarde lei în 2023, l-a numit pe Andreas Burgholzer în funcţia de Director General, acesta alăturându-se lui Brent Valmar la conducerea companiei.

Cu o experienţă de peste 12 ani în cadrul grupului Porsche, Andreas Burgholzer vine în România din poziţia de Finance Manager la SIVA Portugalia, filială a concernului Porsche Holding Salzburg.

El îl înlocuieşte pe David Gedlička, numit recent CEO al Volkswagen Financial Services Slovacia.

Compania a raportat afaceri de 4,5 miliarde lei în 2023, în creştere cu 28% fată de 2022.

„Andreas a fost implicat de-a lungul timpului în unele dintre cele mai complexe procese de preluare şi integrare a noilor pieţe, în sectoarele de activitate Retail şi Wholesales ale Porsche Holding Salzburg, contribuind activ la succesul operaţiunilor din cadrul tuturor subsidiarelor în care a activat. Sunt convins că expertiza sa va aduce plus valoare şi în plan local, şi va contribui la consolidarea poziţiei de lider a Porsche România pe segmentul auto. Împreună vom pune în practică iniţiative ample, care vor menţine compania pe direcţiile sale de dezvoltare strategică, pregătindu-ne, în acelaşi timp, pentru provocările viitoare ale industriei şi pentru tranziţia completă spre electromobilitate”, a declarat
Brent Valmar, Director General Porsche România.

Andreas Burgholzer şi-a început cariera în cadrul grupului Porsche Holding Salzburg în anul 2012, ca Finance Project Manager la Porsche Inter Auto Polonia, jucând un rol cheie în succesul preluării activităţilor de retail din această regiune. Ulterior, a ocupat poziţii strategice în structurile de Finance Management ale mai multor companii din grupul Porsche, cu responsabilităţi în zona de supervizare a activităţilor financiare, fuziuni şi achiziţii, integrare şi dezvoltare de noi segmente.

„În cei 12 ani petrecuţi în cadrul Porsche Holding Salzburg, am implementat şi gestionat, împreună cu echipele şi partenerii noştri de afaceri, strategiile operaţionale de expansiune şi consolidare ale grupului, păstrând mereu grija faţă de client şi nevoile acestuia în centrul tuturor deciziilor noastre de business. Sunt bucuros să mă aflu acum în România, înconjurat şi susţinut de o echipă solidă şi experimentată, alături de care sunt convins că pot contribui cu adevărat la atingerea obiectivelor strategice ale grupului. Industria auto este în plin proces de transformare şi evoluţie către un sector al mobilităţii fără emisii, aşa că vom lucra alături de dealeri şi partenerii noştri pentru a susţine această tranziţie, oferind clienţilor Porsche România cele mai sustenabile tehnologii şi soluţii de mobilitate pe termen lung”, a declarat Andreas Burgholzer, noul Director General Porsche România.

Strategia pentru 2024 a companiei prevede continuarea dezvoltării pe toate sectoarele de activitate, cu focus pe segmentul de maşini electrice şi soluţii de electromobilitate.

Porsche România a înmatriculat peste 26.000 de maşini în 2023, atingând, la finalul anului trecut, o cifră de afaceri de  4,58 miliarde lei şi o cotă totală de piaţă de 16%.

În primul trimestru din 2024, compania a avut peste 6.000 maşini înmatriculate, reprezentând o creştere de 13,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Segmentul maşinilor electrice urmează, de asemenea, un trend ascendent, având o pondere  de 4% din vânzări, cu 1.852 de maşini înmatriculate în 2023.

Portofoliul Porsche România numără în prezent 10 modele electrice, iar până în 2025 va fi completat cu modele noi, precum Cupra Tavascan sau Skoda Elroq.

De asemenea, pentru anul 2024, Porsche România şi-a propus livrarea a peste 450 staţii de încărcare tip hypercharger, cu puteri de la 75kW la 400kW .

Porsche România este filiala locală a Porsche Holding Salzburg, o subsidiară a concernului Volkswagen AG. Porsche Romania este importatorul general pentru mărcile Volkswagen, Volkswagen Autovehicule Comerciale, ŠKODA, SEAT, CUPRA, Audi, MOON şi Das WeltAuto.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO