ZF 24

Producatorii farmaceutici indieni intra in Europa prin Romania

17.12.2007, 13:04 24

Romania ar putea deveni, in curand, principala destinatie pentru marile companii farmaceutice indiene care intentioneaza sa isi consolideze pozitia in Europa, avand in vedere costurile scazute de productie si reformele programate in acest domeniu, relateaza The Economic Times.

Dupa aderarea la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007, Romania a devenit o cale de acces pentru producatorii indieni de medicamente catre peste 30 de piete din regiune. Un model in acest sens este Ranbaxy Laboratories, care a preluat anul trecut compania Terapia, pentru 321 de milioane de dolari, si a decis sa transfere productia unora dintre medicamentele fabricate in India la unitatea romaneasca, precum si transformarea Romaniei intr-un centru de referinta pentru operatiunile europene.

In plus, grupul indian a programat o investitie de zece milioane de dolari la Terapia. Afacerile Ranbaxy din Romania au generat venituri de 23 de milioane de dolari in trimestrul incheiat in septembrie 2007, reprezentand aproximativ o treime din vanzarile totale ale companiei la nivel european, cumuland 73 de milioane de dolari, informeaza ziarul indian.

In acest timp, trei alte companii indiene, respectiv Shreya Lifesciences, Lupin si Dr Reddy?s Laboratories au intrat in cursa pentru preluarea producatorului roman de medicamente LaborMed.

"Costurile de productie sunt apropiate celor inregistrate in India. Exista unele companii disponibile in regiune, pe care concurentii indieni vor fi foarte interesati sa le cumpere", a declarat o sursa din mediul de investment banking.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO