ZF 24

Reprezentantul Tarom la Londra rechemat si un sef de tura retrogradat, dupa intarzierea unor zboruri

27.12.2007, 19:22 36

Ministerul Transporturilor a decis rechemarea reprezentantului comercial al Tarom la Londra si retrogradarea sefului de tura rampa care a fost de serviciu pe Aeroportul Otopeni in 23 decembrie, ca urmare a unei serii de "inadvertente" constatate in operarea unui zbor Bucuresti-Londra si retur, informeaza Mediafax.

"In operarea cursei RO391 din data de 23.12.2007 au fost constatate o serie de inadvertente in ceea ce priveste comunicarea dintre reprezentantii companiei si pasagerii cursei aflati pe Aeroportul Heathrow din Londra, precum si in ceea ce priveste coordonarea activitatilor de pregatire a aeronavei pentru zbor pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni", se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor (MT) remis agentiei Mediafax.

In aceste conditii, au fost dispuse o serie de sanctiuni, printre ele numarandu-se "rechemarea in tara a reprezentantului comercial /sef escala de la Londra" si "retrogradarea sefului de tura rampa care era de serviciu la Aeroportul Otopeni in data de 23.12.2007".

Totodata, procedurile interne ale companiei vor fi modificate, urmand sa se creeze un nou post la fiecare tura, cel de "responsabil de operatiuni", care va fi insarcinat cu monitorizarea "bunei evolutii a curselor", urmand sa fie "o interfata intre toti factorii ce pot influenta evolutia cursei".

Cursa RO391 din 23 decembrie, programata sa decoleze de la Aeroportul "Henri Coanda" Bucuresti catre Londra Heathrow la ora 09.55, a decolat dupa mai bine de 12 ore, din cauza cetii de la Londra, care a dat peste cap alocarea slot-urilor de pe aeroportul de destinatie. Cursa a avut un numar de 71 de pasageri pe tronsonul Bucuresti - Londra si 205 pasageri pe tronsonul Londra-Bucuresti, returul zborului ce era programat in aceeasi zi.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO