ZF 24

Romanian Business Leaders pune pe masă 7 teme de interes pentru antreprenorii români, adresate clasei politice, în an electoral. ”Noi vom fi nevoiţi să ne dovedim încă o dată rezilienţa. Dar şi noi avem aşteptări şi cerinţe de la partidele politice”

   Romanian Business Leaders pune pe masă 7 teme de...

Autor: Roxana Rosu

10.04.2024, 11:42 180

Oamenii de afaceri reuniti în fundatia Romanian Business Leaders propun 7 teme de interes pentru antreprenorii românii, pe care clasa politică trebuie să le sustină, în contextul anului electoral.

„Aceste teme ne pot aduce împreună-mediu de afaceri, mediu politic, şi societate civilă-ca printr-un efort comun să ridicăm România. Avansăm cu proiecte importante în infrastructură, agricultură, energie, dar în acelaşi timp ne punem singuri piedici în calea dezvoltării prin gestionarea ineficientă a oportunităţii istorice reprezentantă de fondurile PNRR, prin lipsa de predictibilitate şi stabilitate a cadrului fiscalşi prin inabilitatea de a face un salt important în educaţie. Avem nevoie să digitalizăm şi să modernizăm rapid instituţiile din administraţia publică şi să îmbunătăţim semnificativ relaţia stat-cetăţean-mediu privat. Romanian Business Leaders militează pentru un mediu economic prielnic dezvoltării şi susţinerii antreprenorialului şi inovaţiei, ambele condiţii necesare pentru o dezvoltare accelerată a societăţii româneşti”, a declarat Marius Ştefan, preşedinte Romanian Business Leaders. 

Antreprenorii români atrag atentia că România are oportunităti uriaşe - Uniunea Europeană, NATO, OCDE, Schengen, PNRR – şanse  istorice pe care nu avem voie să le ratăm.

În acelaşi timp, România are probleme economice structurale cu care se confruntă: deficit bugetar mult peste limitele asumate şi o datorie publică în continuă creştere, cu o administraţie greoaie şi un sistem educaţional care merge cu frâna de mână trasă.

”Ne dorim o ţară europeană modernă, cu afaceri prospere, cu o educaţie de calitate pentru copiii noştri, cu o administraţie care să lucreze pentru cetăţenii ei, ne dorim să creăm o ţară în care românii să îşi dorească să trăiască. Pentru asta este esenţial să înţelegem că fiecare dintre noi are un rol şi o contribuţie”,se precizează în comunicatul RBL.

Oamenii de afaceri spun că liderii de business şi antreprenorii români vor fi nevoiţi să strângă rândurile şi să susţină economia, în conditiile în care sistemul de taxare va suferi modificări în viitorul apropiat. ”Noi vom fi nevoiţi să ne dovedim încă o dată rezilienţa.

Dar în acelaşi timp şi noi avem aşteptări şi cerinţe de la partidele politice, care anul acesta se confruntă electoral”.

Cele 7 teme esenţiale pentru 2024 propuse de RBL:

  1. Menţinerea parcursului pro-european şi pro-atlantic, de la care România nu are voie să se abată;
  2. Aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, pe care nu avem voie să o ratămşi care ne va asigura un salt global;
  3. Aderarea completă la Schengen, pentru legarea economiei Româneşti de economia europeană;
  4. Creşterea competitivităţii fiscaleşi nu distrugerea ei pentru a acoperi cheltuieli bugetare nesustenabile;
  5. Creşterea competenţelor digitalepentru modernizarea ţării;
  6. Finanţarea corespunzătoare a educaţiei, pentru că doar prin educaţie creştem România;
  7. Implementarea eficientă a PNRRşi nu doar irosirea banilor europeni.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO