ZF 24

Sistemul extrabursier de tranzactionare propus de Asociatia Brokerilor a primit acordul CNVM

29.10.2009, 17:42 32

Asociatia Brokerilor a primit acordul Comisiei Nationale aValorilor Mobiliare (CNVM) sa lanseze sistemul extrabursier pe carear putea fi transferate titlurile Fondului Proprietatea. Aprobat inseptembrie de Adunarea Generala a Asociatiei Brokerilor, proiectulunui sistem alternativ de tranzactionare, denumit ROTC, a fostdezvoltat impreuna cu casa de avocatura Schoenher.

Pentru tranzactionarea actiunilor nelistate, companiile emitentetrebuie sa semneze un contract cu un depozitar central. FondulProprietatea are deja un contract cu Depozitarul Central.

Un alt candidat pentru sistemul alternativ sunt actiunile Burseide Valori Bucuresti (BVB). Brokerii care vor intermediatransferurile de pe sistemul extrabursier trebuie sa respecteaceleasi reguli in relatia cu investitorii ca si pentrutranzactiile efectuate pe pietele reglementate.

In plus, brokerii trebuie sa anunte imediat dupa realizarea uneitranzactii volumul de actiuni, pretul si momentul exact cand a fostefectuata operatiunea. Comisia va percepe un comision de 0,15% dinvaloarea tranzactiilor realizate pe sistemul extrabursier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO