ZF 24

Sorin Oprescu, primarul supranumit de angajati “five o’clock”, nu si-a delegat atributiile de edil local in timpul campaniei prezidentiale. Viceprimarul Raicu spune ca Bucurestiul e blocat

11.10.2009, 15:16 74

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a trimis o notainterna catre directorii executivi din administratia publica aCapitalei, prin care in cele doua luni de campanie electorala toateinformatiile si documentele solicitate de catre Consiliul Generalal municipiului Bucuresti vor fi oferite numai dupa informareaprealabila a primarului general, activitatea din institutie fiindastfel blocata, intrucat edilul se afla in concediu de o lunapentru campania prezidentiala.

Aceasta nota a starnit reactii dure din partea viceprimaruluiMircea Raicu (PDL) "Este un abuz din partea lui Oprescu, pentru cadesi nu a venit cu niciun proiect si nu l-a interesat Bucurestiul,continua sa blocheze activitatea administrativa a Primariei. Ceremprimarului sa-si delege atributiile celor 2 viceprimari, astfelincat Bucurestiul sa functioneze in urmatoarele doua luni", adeclarat Mircea Raicu.

Potrivit acestuia, Sorin Oprescu este cunoscut in institutiedrept "primarul five o'clock", pentru ca vine la serviciu intre16:00 si 18:00.

Principalel proiecte de dezvoltare a Bucurestiului, pasajulBasarab, stadionul Lia Manoliu, reabilitarea centrului istoric siconstructia centurii verzi a Capitalei au fost blocate sau amanatein ultimul an si jumatate , de cand Oprescu e primar, a maispusRaicu.

Primarul Sorin Oprescu nu a putut fi contactat pana la ora15:15. Biroul de presa al primariei a anuntat ca ar putea emite uncomunicat in cursul dupa-amiezii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO