ZF 24

Ce spune guvernatorul BNR Mugur Isărescu despre un nou mandat la conducerea BNR? “Decizia este la nivelul Parlamentului, nu este la nivelul meu. Şi acum chiar că nu este cazul să aflaţi intenţiile mele. Deci, o să mă duc în Parlament dacă o să fiu invitat”

Ce spune guvernatorul BNR Mugur Isărescu despre un nou...

Autor: Claudia Medrega

15.05.2024, 12:34 132

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a evitat să dea un răspuns clar legat de un posibil nou mandat la conducerea BNR, dar a menţionat că decizia este la nivelul Parlamentului susţinând că, dacă va fi invitat, va merge în Parlament. În toamna acestui an expiră mandatul actual al boardului băncii centrale.

“Aşa cum am spus data trecută, nu pot să mă dezmint, decizia este la nivelul Parlamentului, nu este la nivelul meu. Şi acum chiar că nu este cazul să aflaţi intenţiile mele. Deci, o să mă duc în Parlament dacă o să fiu invitat”, a răspuns Isărescu la o întrebare în cadrul conferinţei de prezentare a raportului trimestrial asupra inflaţiei.

Mugur Isărescu fost validat de Parlament, începând cu 1991, adunând  şase mandate consecutive de guvernator al BNR. El este nu doar cel mai longeviv demnitar din statul român de după 1990, ci şi cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din lume. Mugur Isărescu, 75 de ani (în 2024), face istorie fiind singura personalitate din România care în cei peste 30 de ani de la revoluţie a reuşit să rămână într-una una dintre cele mai înalte demnităţi ale statului român. Isărescu a fost numit guvernator al Băncii Naţionale a României (BNR) la 4 septembrie 1990, poziţie pe care a părăsit-o o singură dată, doar temporar (cu păstrarea mandatului), în 2000, când a îndeplinit funcţia de prim-ministru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO