ZF 24

Start-up-ul local Confidas a încheiat un parteneriat cu Raiffeisen Bank prin care clienţii băncii pot verifica informaţii privind comportamentul de plată al firmelor cu care vor să colaboreze

Start-up-ul local Confidas a încheiat un parteneriat cu...

Autor: Alexandra Cepăreanu

04.06.2019, 12:53 1627

Start-up-ul local Confidas, care a dezvoltat o platformă ce colectează informaţii de la firmele active pe piaţa locală despre comportamentul lor de plată şi respectarea angajamentelor faţă de companiile cu care lucrează, a încheiat un parteneriat cu Raiffeisen Bank prin care banca permite anumitor clienţi să folosească platforma pentru a se informa cu privire la firmele din România, înainte de a încheia o colaborare cu acestea.

„Prin parteneriatul nostru, responsabilii de clientelă pe un anumit segment îi informează pe aceştia de existenţa platformei Confidas care poate fi utilizată ca un sistem de informare sau avertizare în cadrul relaţiilor comerciale dintre companiile locale, astfel încât clienţii să folosească platforma dacă există interes. Credem că acesta este un punct de pornire pentru integrarea altor funcţionalităţi conexe activităţii desfăşurate de companiile mici şi mijlocii (IMM-uri)”, a spus Raluca Nicolescu, Director Executiv IMM în cadrul Raiffeisen Bank.

Platforma Confidas oferă în prezent date actualizate pentru peste 600.000 de companii active pe piaţa autohtonă şi trimite automat alerte companiilor partenere privind restanţele de plată ale anumitor firme.

Până în prezent, în cele cinci luni de la lansarea primei versiuni a platformei, aceasta a ajutat peste 3.000 de antreprenori să verifice firmele cu care intenţionau să colaboreze, iar membrii Confidas au înregistrat în această perioadă plăţi restante de peste un milion euro.

„Colaborarea cu Raiffeisen Bank ne motivează să căutăm noi soluţii inovatoare care să ajute IMM-urile să îşi cunoască mai bine partenerii de afaceri. Este un nou pas în dezvoltarea Confidas. Lansată în urmă cu doar cinci luni, platforma a ajutat până acum peste 3.000 de antreprenori să verifice firmele cu care intenţionau să colaboreze”, a spus Eduard Burghelia, fondatorul Confidas.

Folosind platforma Confidas, IMM-urile partenere se pot informa cu privire la plăţile restante ale firmelor, dacă au fost deschise cazuri de recuperări creanţe de către o societate specializată, dacă există dosare pe rolul instanţelor de judecată sau situaţiile în care compania ar apărea în evidenţele ANAF cu obligaţii fiscale restante ori dacă aceasta a câştigat contracte de achiziţii publice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO