ZF 24

Startup-ul edtech Ascendia, listat pe bursa din Bucureşti, a încheiat primul semestru cu venituri de 6,2 milioane lei, dublu faţă de perioada similară din 2022, şi un profit net de 730.000 lei

Startup-ul edtech Ascendia, listat pe bursa din...

Autor: Roxana Rosu

06.09.2023, 09:46 166

Startup-ul edtech Ascendia, listat pe bursa din Bucureşti sub simbolul ASC, a încheiat primul semestru cu venituri din exploatare de 6,2 milioane lei, dublu faţă de perioada similară din 2022, şi un profit net de 730.000 lei, de la pierderi de 473.588 lei în S1 2022, potrivit raportului financiar de la BVB.

Cifra de afaceri a companiei a crescut de la 1,4 milioane lei în primul semestru din 2022 la 3,6 milioane lei  în S1 2023, ca urmare a atragerii de clienţi noi din sectorul privat, pentru care compania a livrat proiecte în cursul primului semestru din 2023, precum şi a contractelor semnate în anii anteriori.

Cheltuielile cu salariile au crescut cu 1,8 milioane lei, la 3,6 milioane lei.

De la înfiinţarea companiei, în anul 2007, echipa a dezvoltat o serie de produse e-learning, cursuri digitale pentru numeroase categorii de vârstă, de la preşcolari la angajaţii marilor companii.

”Începând cu anul 2023 pentru Ascendia se deschide o nouă piaţă internă în contextul PNRR. Anticipăm venituri importante până la final de 2025 prin numeroasele linii de finanţare ale programului, în cadrul cărora serviciile şi produsele companiei vor putea fi achiziţionate de varii beneficiari publici dar şi privaţi. Din păcate acestea sunt însă greu de previzionat corect în BVC întrucât data alocării efective a banilor pentru respectivele finanţări este imprevizibilă. Pentru a ajunge cu oferta noastră la un număr cât mai mare de beneficiari ai acestor linii de finanţare, ASCENDIA a încheiat contracte cu câţiva dintre cei mai reprezentativi distribuitori şi reselleri de soluţii IT din Romania”, a declarat Cosmin Mălureanu, director general Ascendia.

Principalii acţionari ai Ascendia sunt Cosmin şi Alex Mălureanu, cu circa 74% din acţiuni.

Ascendia are o capitalizare de 55,3 mlioane lei la BVB, iar acţiunea companiei s-a apreciat cu 66% de la începutul anului.



 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO