ZF 24

Tarom nu are noroc deloc: Bogdan Popescu, adus de la Microsoft la conducerea companiei aeriene nationale, a demisionat după numai 2 luni

Tarom nu are noroc deloc: Bogdan Popescu, adus de la...

Autor: Roxana Rosu

31.12.2023, 13:52 21181

Bogdan Popescu, manager cu experientă de 25 de ani la Metro, Shell şi Microsoft, şi-a dat demisia din functia de director general al TAROM, pozitie în care a fost numit la finalul lunii octombrie.

În anul 2021 acesta a ocupat funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Avioane Craiova SA.

Bogdan Popescu a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti precum şi programul EMBA Asebuss.

TAROM a avut în ultimii 3 ani 6 directori generali. Înaintea lui Bogdan Popescu, compania a fost condusă timp ce circa 10 luni de Costin Iordache,  numit în functie la începutul acestui an.

TAROM a încheiat 2022 cu venituri totale de 1,5 miliarde lei, ceea ce înseamnă mai bine decât o dublare a veniturilor, potrivit proiectului de act normativ privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei. Cu toate că operatorul aerian a avut o creştere a veniturilor, compania se menţine pentru al 15-lea an pe pierderi. Anul trecut, compania a avut pierderi de circa 300 milioane lei, în scădere faţă de anul anterior.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO